dissabte, 10 d’octubre de 2009

INAUGURACIÓ

Ahir, divendres 9 d'octubre, va tenir lloc al teatre Comtal l’acte inaugural de la celebració dels 150 anys de l’escola Vedruna a Ripoll.
Èxit de públic i encert total dels actes que s’hi van fer.
No ha estat fàcil preparar-ho tot en poc més de tres setmanes, i només s’ha pogut aconseguir gràcies a l’esforç extra de tots: mestres, professors, alumnes, pares..... Gràcies a tots, l’esforç ha valgut la pena.

L’acte es va encetar amb les salutacions la Germana Maria Busquets, provincial de les Gnes Carmelites de la Província de Girona, el Sr. Eudald Casas , 1r tinent Alcalde de Ripoll, el Sr. Enric Puig, Secretari General de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, el Sr. Andreu Otero, Director dels Serveis Territorials i la Gna.Montgrony Viñas, Titular de la nostra escola.
Un darrere l’altre van dedicar unes paraules a l’escola; uns missatges, tots ells, molt emotius que reconeixien la feina feta durant tants anys i animaven a tots el qui formem part de l’escola Vedruna a tirar endavant , com a mínim 150 anys més.


A continuació la xerrada d’en Carles Capdevila, conegut periodista, productor i escriptor va fer una crida a posar els 5 sentits en l´educació: el sentit comú, el sentit moral, el sentit de la responsabilitat, el sentit del ridícul i ,sobretot, EL SENTIT DE L´HUMOR. Amb les seves reflexions va posar un toc de bon humor a un tema tan seriós com és l’educació. Va parlar de la responsabilitat que comporta ser pares, va parlar d’autoritat , de frustració, de la por a deixar créixer als nostres fills....en definitiva, va parlar d’educar. Això sí, sempre en clau d’humor... de molt bon humor.

Per acabar la vetllada , alumnes de totes les etapes de l’escola varen protagonitzar un espectacle de teatre, música i imatges, titulat 15x150.
Varen ser 15 minuts de 150 anys, trepidants. Els esquetxos teatrals feien referència a les diferents èpoques per les que ha passat l’escola, marcades per les pràctiques educatives del moment i també per uns uniformes que formen part de la memòria de moltes ripolleses.
La música ens evocava els himnes dedicats a Santa Joaquima, cantats per molts nens i nenes durant aquests llargs anys.
Les imatges eren una pinzellada del què és l’escola d’avui, el dia a dia ...des de la Llar fins a Batxillerat.En l’espectacle també hi van tenir cabuda una connexió virtual amb exalumnes escampats arreu del món. (El poc temps del què hem disposat ha fet que només s’hagin pogut projectar dues videoconferències, però si hi ha més exalumnes que ens voleu fer arribar el vostre testimoni publicarem els vostres missatges , amb molt de gust, en aquest blog)La música va posar el punt i final a tot plegat. Una sorprenent coreografia va servir per avançar en titulars els actes que tenim previst de fer durant aquest curs.


La cançó d’aniversari Que sí! , cantada per tots els assistents a la sala, va tancar un acte, que sens dubte, ja forma part de la història de l’escola Vedruna de Ripoll.